Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-28@20:52:57 GMT

فرق بریتانیا و انگلیس چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۴۴۷۷۷

فرق بریتانیا و انگلیس چیست؟

رپورتاژ تبلیغی-کم نیستند کسانی که نمی‌دانند فرق بریتانیا و انگلیس چیست. آن‌ها بارها از رسانه‌های مختلف شنیده‌اند که برای اشاره به سرزمین انگلیس از عبارت «بریتانیا» استفاده شده است، ولی درست نمی‌دانند که آیا بریتانیا همان انگلیس است یا با هم تفاوت دارند؟ با هم در ادامه خواهیم دید که فرق بریتانیا با انگلستان چیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرق بریتانیا و انگلیس

به تصویر زیر نگاه کنید:

سرزمین‌های صورتی‌رنگ شامل چند جزیره‌ی کوچک و بزرگ هستند، اما خوب که دقت کنید می‌بینید که 2 جزیره بسیار بزرگ اند: جزیره‌ی سمت راست که بزرگ‌تر است بریتانیا نام دارد و جزیره‌ی سمت چپ ایرلند. این جزیره‌ی بریتانیا شامل سه کشور است: انگلیس، ولز و اسکاتلند. جزیره‌ی سمت چپ نیز شامل دو کشور است: ایرلند شمالی و ایرلند جنوبی.
فکر می‌کنم پاسخ پرسش فرق بریتانیا با انگلیس چیست را دادم. انگلیس یکی از کشورهایی‌ست که در جزیره‌ی بریتانیا قرار دارند. جز انگلیس، ولز و اسکاتلند نیز جزو این جزیره هستند. اما هنوز کامل به پرسش پاسخ نداده‌ام. یک مقوله‌ی دیگر وجود دارد که با نام «پادشاهی متحد بریتانیای کبیر» شناخته می‌شود. این پادشاهی متحد بریتانیای کبیر که به‌اختصار با نام UK شناخته می‌شود، علاوه بر سه کشورِ انگلیس، ولز و اسکاتلند یک کشور دیگر را شامل می‌شود: ایرلند شمالی. در واقع این 4 کشور را می‌توان به‌نوعی یک کشور دانست: یعنی پادشاهی متحد بریتانیای کبیر. عمده‌ی قانون‌گذاری‌ها برای این 4 کشور برابر هستند. جالب آن‌که استقلالِ ولز و اسکاتلند و ایرلند شمالی از انگلیس و در کل پادشاهی بریتانیای کبیر بسیار اندک است و صرفاً در سال‌های اخیر است که این کشورها توانسته‌اند مجلسی به‌ظاهر مجزا برای خود داشته باشند.
اوضاع این 4 کشور به‌گونه‌ای‌ست که حتی می‌توان گفت که برخی ایالت‌های آمریکا از کل کشور آمریکا استقلال بیشتری نسبت به مثلاً کشور اسکاتلند از کل بریتانیا دارند.
حاکم تمامی این 4 کشور، ملکه الیزابت دوم است؛ از همین رو او را با نام ملکه‌ی پادشاهی متحد بریتانیای کبیر می‌شناسند.
البته ولز و اسکاتلند و ایرلند شمالی تا چند قرن پیش کشورهایی مجزا بودند، اما در طی سلسله‌جنگ‌هایی که میان ارتش انگلیس و این کشورها در قرن هفدهم صورت گرفت، این 4 کشور در سال 1707 زیر سلطه‌ی پادشاهی متحد درآمدند.
پس می‌توان گفت که انگلیس یک کشور از جزیره‌ی بریتانیا و پادشاهی متحد بریتانیای کبیر است. بنابراین هر کس که ساکن انگلیس باشد لزوماً ساکن بریتانیاست، ولی هر کس که ساکن بریتانیا باشد لزوماً ساکن انگلیس نیست. همچنین هر انگلیسی بریتانیایی هم هست، اما لزوماً هر بریتانیایی انگلیسی نیست. به‌همان‌گونه که داخل هر کشور لهجه‌ها و گاه زبان‌های متفاوتی وجود دارند، زبان تمامی اهالی بریتانیا نیز یکی نیست. در کل سه زبان اصلی در آن منطقه زنده هستند: انگلیسی، ایرلندی و ولزی.

اعضای پادشاهی بریتانیای کبیر 1- انگلیس

انگلیس یکی از کشورهای بریتانیاست. این کشور از دیرباز یکی از مهم‌ترین کشورهای جهان بوده و نقشی مهم در صنعتی‌شدن جهان ایفا کرده‌است. پایتخت انگلیس شهر لندن است. لیورپول، منچستر، برایتون، نیوکاسل، بریستول، لیدز و بیرمنگام از جمله شهرهای مهم انگلیس هستند. انگلیس بر طبق آخرین سرشماری حدود 54 میلیون نفر جمعیت دارد. پرجمعیت‌ترین شهر این کشور لندن و پس از آن بیرمنگام است.

2- اسکاتلند

در شمال انگلیس و در جزیره‌ی بریتانیا یک کشور دیگر وجود دارد که با نام اسکاتلند شناخته می‌شود. پایتخت کشور اسکاتلند شهر ادینبورگ یا ادینبورو است. در اطراف این کشور، بیش از 700 جزیره وجود دارند که جزئی از خاک اسکاتلند محسوب می‌شوند. اسکاتلند وزیر خاص خود را دارد، اما در کل زیر سلطه‌ی بریتانیا است. یعنی بوریس جانسون که عمدتاً به‌عنوان نخست‌وزیر انگلیس شناخته می‌شود، در واقع نخست‌وزیر انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی است.
اسکاتلند حدود 5 میلیون جمعیت دارد. اکثر آن‌ها به زبان انگلیسی صحبت می‌کنند. در سال 2014 یک همه‌پرسی برای استقلال اسکاتلند از بریتانیا برگزار شد که 54 درصد به ماندن اسکاتلند در بریتانیا رأی دادند و به این ترتیب اسکاتلند از بریتانیا استقلال نیافت.

3- ولز

ولز در غرب کشور انگلیس و در کل در غرب جزیره‌ی بریتانیا قرار دارد. پایتخت این کشور کاردیف است. اغلب مردم ولز به زبان‌های انگلیسی و ولزی صحبت می‌کنند. این کشور حدود 3 میلیون نفر جمعیت دارد و از سال 2000 بدین‌سو مقداری استقلال نسبت به قبل از سال 2000 پیدا کرده‌است. سال 2000 برای این کشور یک مجمع ملی مجزا ایجاد شد.

4- ایرلند شمالی

ایرلند شمالی جزو جزیره‌ی بریتانیا نیست، اما زیر سلطه‌ی پادشاهی متحد بریتانیای کبیر قرار دارد. این کشور در شمال جزیره‌ی ایرلند واقع است. حدود 1 میلیون و 800 هزار نفر جمعیت دارد که عمدتاً به زبان‌های انگلیسی و ایرلندی صحبت می‌کنند. پایتخت کشور ایرلند شمالی شهر بلفاست است. گفتنی است که تا اوایل قرن بیستم کل جزیره‌ی ایرلند زیر سلطه‌ی بریتانیا بود، اما در آن زمان ایرلند جنوبی طغیان کردند و توانستند استقلال‌شان را پس گیرند. در کشور ایرلند شمالی نیز دو حزب ملی‌گراها و سلطنت‌طلب‌ها فعال هستند. ملی‌گراها به‌دنبال استقلال ایرلند شمالی از پادشاهی متحد هستند و سلطنت‌طلب‌ها خواهان آن اند که این کشور همچنان زیر سلطه‌ی ملکه‌ی الیزابت باشد.

سخن پایانی

با هم دیدیم که فرق بریتانیا و انگلیس چیست و سپس مروری بر کشورهایی که زیر سلطه‌ی پادشاهی متحد بریتانیای کبیر قرار دارند داشتیم. در حال حاضر، انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی پادشاهی متحد بریتانیای کبیر را تشکیل می‌دهند.

هم‌چنین اگر شما کسب‌وکاری دارید که مرتبط با خدمات تور و گردشگری و یا خدمات ویزا و روادید می‌باشد و یا بدنبال سفر و استفاده از تورهای خارجی هستید، می‌توانید از سامانه ثبت آگهی رایگان «راگهی» استفاده کنید، تا در سریع‌ترین زمان ممکن به هدف خود برسید. استفاده از خدمات راگهی رایگان می‌باشد و شما فقط برای خدمات ویژه آن هزینه می‌پردازید.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: جزیره ی بریتانیا ولز و اسکاتلند ایرلند شمالی شناخته می شود انگلیس چیست زیر سلطه ی یک کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۴۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گنج داریوش سوم هخامنشی؛ گنجینه‌ای عظیم که هنوز پیدا نشده است

گنج داریوش سوم هخامنشی که قرار بود برای جمع‌آوری لشکری انبوه توسط او صرف شود، یکی از بزرگترین گنج‌های گمشده ایران محسوب می‌شود.

به گزارش گجت نیوز، اسکندر مقدونی در زمان تسخیر سرزمین‌های پادشاهی هخامنشی و تصاحب غنایم شوش، ایسوس (شهری در ترکیه امروزی)، دمشق و پارسه (تخت جمشید)، بخش مهمی از گنجینه هخامنشیان را به دست آورد؛ اما آنچه که به‌عنوان گنجینه داریوش سوم مانند رازی در دل تاریخ گم شده است، می‌تواند یکی از بزرگترین و ارزشمندترین گنج‌های ایران باشد.

گنج داریوش سوم هخامنشی کجاست؟

اگر از خود می‌پرسید بزرگترین گنج گمشده ایران چیست و مربوط به کدام دوره است؟ یک پاسخ ممکن برای این سوال می‌تواند گنج رازآلود و گمشده داریوش سوم، آخرین پادشاه هخامنشی باشد.

تردیدی نیست که اگر داستان گنجینه آخرین پادشاه هخامنشی واقعیت داشته باشد، این گنج می‌تواند یکی از مهم‌ترین و ارزشمندترین گنج‌های ایران باشد.

گنجینه داریوش، ثروت تاریخی خاندان هخامنشیان بوده که در طول سال‌ها جمع‌آوری شده بود و اگرچه اسکندر بخش‌هایی از آن را تصاحب کرد، اما داریوش سوم در جریان فرار خود بخش عمده آن را با هدف تشکیل ارتشی بزرگ برای مقابله با اسکندر حمل می‌کرده است.

داریوش سوم کیست و چگونه به پادشاهی رسید؟

داریوش سوم معروف به دارا، آخرین پادشاه شاهنشاهی هخامنشی محسوب می‌شود که از ۳۳۶ تا ۳۳۰ قبل از میلاد سلطنت کرد. او فرزند آرشام و سی‌سی گامبیس و آخرین پادشاه رسمی هخامنشی بود.

داستان داریوش سوم در زمان پادشاهی اردشیر سوم آغاز می‌شود. بنا بر اسناد تاریخی، در زمان آغاز سلطنت اردشیر سوم و تصمیم او برای حذف دیگر شاهزادگان رقیب، خبری از داریوش نبود و این می‌تواند حاکی از این باشد که نقش و رده داریوش در آن زمان چندان حائز اهمیت نبوده است.

با وجود این، شاهزاده جوان هخامنشی در نبرد با کادوسیان توانایی‌های خود را اثبات کرد؛ به‌نحوی که اردشیر سوم، داریوش را دلیرترین پارسیان نامید و به مقام ساتراپی ارمنستان برگزید.

بعدها اما، باگواس، وزیر بزرگ دربار هخامنشی، اردشیر سوم را مسموم کرد و پسرش ارشک را بر تخت نشاند. طولی نکشید که وزیر خائن ارشک را هم مسموم کرد و تصمیم گرفت ساتراپی ارمنستان یعنی داریوش را بر تخت بنشاند تا بتواند او را بازیچه کرده و کنترل کند. باگواس اما به خواسته خود نرسید و این داریوش سوم بود که وزیر خائن را به قتل رساند.

در سال ۳۳۰ پیش از میلاد و در شرایطی که پادشاهی هخامنشی بعد از دو شکست پیاپی در نبرد با اسکندر، در خطر سرنگونی توسط ارتش مقدونی قرار داشت، داریوش تصمیم گرفت در هگمتانه در ماد، ارتش بزرگ دیگری برای نبرد با اسکندر تشکیل دهد. اما حمله اسکندر به این سرزمین، نقشه داریوش را عقیم کرد و به همین دلیل شاهنشاه با برادرزاده‌اش به نام بسوس و جمعی از بزرگان هخامنشی از ری به سمت شرق حرکت کرد.

در مسیر و در حوالی دامغان، بسوس از ترس نزدیک بودن لشکر مقدونی به شاه خیانت کرده، او را زخمی کرد و به باختر رفت تا به عنوان اردشیر پنجم، پادشاه جدید هخامنشی حکومت کند.

از سوی دیگر و در همین شرایط، اسکندر به کاروان داریوش سوم رسید؛ اما در این زمان شاهنشاه فوت کرده بود. پس او برای مشروعیت بخشیدن به فتوحات خود، ابتدا جسد شاه را با احترام و تشریفات دفن کرد و سپس به تعقیب بسوس یا اردشیر پنجم رفت تا او را مجازات کند.

ماجرای گنج داریوش سوم چیست؟

بنا بر اسناد تاریخی، اسکندر در پارسه حدود ۹ هزار تالنت طلا و ۴۰ هزار تالنت نقره به دست آورد. تالنت در معیارهای وزنی امروزی، چیزی برابر با ۲.۲۶ کیلوگرم است و با این اوصاف باید گفت اسکندر از تنها یکی از شهرهای بزرگ پادشاهی هخامنشی، حدود ۱۰۰۰ تن جوهرات و غنیمت به‌دست آورد.

دیودور سیسیلی، مورخ مشهور یونانی در این‌باره نوشته که اسکندر بعد از تصرف پارسه، غنیمت‌ها را بر بیش از ۳ هزار شتر بارکش و ۱۰ هزار جفت قاطر (یعنی ۲۳ هزار حیوان بارکش) سوار کرد و به کشور خود برد.

با وجود این، همه این‌ها تنها بخشی از ثروت بی‌کران پادشاهی هخامنشیان بود؛ چرا که داریوش سوم قبل از رسیدن اسکندر به پارسه، با کاروانی از گنجینه‌های مهم به پایتخت تابستانی قلمرو خود یعنی هگمتانه رفت.

گفته می‌شود داریوش سوم پیش از مرگ و در شرایطی که احساس خطر کرده بود، دستور داد تمام طلاها، نقره‌ها و اشیای قیمتی را در اطراف این شهر دفن کنند. این موضوع سبب شد تا اسکندر بعد از تصرف هگمتانه، هیچ اثری از گنج بزرگ داریوش سوم پیدا نکند.

به‌گفته پژوهشگران تاریخ، گنج داریوش سوم چیزی معادل نیمی از کل دارایی خاندان هخامنشی بوده و قرار بوده برای بازسازی ایران و جمع‌آوری یک لشکر بزرگ برای مقابله با اسکندر صرف شود.

لازم به ذکر است، تمام تلاش‌ها برای یافتن گنج داریوش سوم تا امروز بی‌نتیجه بوده و هیچ‌کس نتوانسته رد یا نشانی از آن پیدا کند.

دیگر خبرها

  • انفعال رژیم اردن در برابر جبهه مقاومت
  • وزیر اول ایرلند شمالی خشونت‌ها در غزه را نسل کشی خواند
  • بوتسوانا درخواست انگلیس برای توافق ضد مهاجرتی را رد کرد
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل هجوم مهاجران به ایرلند
  • فیلیپین توافق بر سر آبهای مورد مناقشه با چین را رد کرد
  • دانشگاه‌های انگلیس بابت ارتباط با چین زیر ذره‌بین سرویس‌ امنیتی می‌روند
  • افزایش بودجه نظامی انگلیس در کوران انتقادها
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • موافقت پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی رواندا
  • گنج داریوش سوم هخامنشی؛ گنجینه‌ای عظیم که هنوز پیدا نشده است